Начало    Новини   
Валутни курсове за: 18.01.2017
USD: 1.8163 / 1.8408
EUR: 1.9505 / 1.9575
 
 
Новини и събития


Часовникът е едно от най-важните изобретения на човека, което в продължение на стотици години успява да запази важните си функции, без да бъде подлагано на особено съществени промени. Днес обаче тези устройства, приемани като моден аксесоар, необходимост, сигнал, че собственикът им е сериозен човек, и какво ли още не, са едни от най-динамично развиващите се. Естествено за това са виновни технологиите, които превръщат всеки обект в живота ни в нещо умно, което може да върши десетки неща.

Живот навреме
Възприятието ни за словосъчетанието "швейцарски часовник" също е сред нещата, които дълго време са непроменени. И до днес това означава, че на ръката си слагаме точна машина, на която можем да се доверим.
Компанията MyKronoz продължава традицията на швейцарските часовници, като ги допълва със смарт функции. Освен класическите аналогови модели с добавени смарт функции компанията предлага и изцяло умни устройства. Интересното при тях е, че MyKronoz е сред малкото производители, които се грижат както за хардуера, така и за софтуера в джаджите си.
Един от най-новите модели, представен на Мобилния конгрес в Барселона, е ZeRound, който, както подсказва и името му, е с кръгла форма. Основната му функция, напълно очаквано, е да показва времето, като за целта разполага с капацитивен тъчскрийн с диагонал 1.22 инча и резолюция 240x204 пиксела.
На него могат да се визуализират разнообразни циферблати, които да допълнят цвета му – черен, сребърен или розово злато – и тоалета ви.

ZeRound MyKronozСмарт за всеки
По-важните детайли за ZeRound са свързани с неговите смарт функции. Най-съществено е наличието на вграден говорител и микрофон, които позволяват да провеждате разговори директно от китката си. Това е възможно, тъй като ZeRound се свързва с Android и iOS смартфони чрез Bluetooth и специално приложение. Тази връзка позволява да получавате известия за съобщения, имейли, активности в социалните мрежи и т.н., без да вадите телефона от джоба си.
Благодарение на микрофона часовникът също така поддържа и директно гласово управление с Google Now и Siri, което дава практически пълен контрол над смартфона. Все пак очакванията ви не трябва да са прекалено високи, особенопри използване в по-шумна среда, където дори команди, казани директно в телефона, често са чути погрешно от асистентите.
Умна и полезна функция, особено за по-разсеяните хора, е алармата, предотвратяваща загубата на смартфона ви. Нейната работа всъщност е елементарна. Когато часовникът загуби Bluetooth връзката си със смартфона ви, той дава сигнал. Това обикновено се случва, когато разстоянието между часовника и телефона е над 10 м. Важно уточнение е, че Bluetooth сигналът не се справя прекалено добре със стени, така че понякога е възможно алармата да се активира и ако просто отидете в друга стая в дома си. Тук е и функция, с която телефонът започва да звъни, така че да можете да го намерите по-лесно.


Движението е здраве
Все повече технологиите помагат да поддържаме по-добро здравословно състояние. В случая на швейцарската компания за това се грижи вграденият 3-осов жироскоп и акселерометър в ZeRound. Той засича изминатите крачки през деня, като през приложението също така изчислява колко калории сте изразходили. Освен това с него ще знаете и колко разстоя ние сте изминали.
Налице са и стандартните функции на умните часовници, като управление на музиката и обажданията, както и възможността да използвате ZeRound като дистанционен спусък за камерата на смартфона си. Софтуерните ъпдейти са максимално улеснени, като се случват през мобилното приложение и Bluetooth връзката.
Въпреки че традицията при часовниците се променя, швейцарците MyKronoz успяват да запазят части от нея. ZeRound е красиво, удобно и умно устройство, което може да бъде полезно на всеки.
MyKronoz ZeRound се предлага в България от Vali Computers.

Илия Темелков

Разгледайте моделите в нашия магазин тукBlue Walker, Power Walker


Reklama Vali - www.reklama.vali.bg